Snoeiwerk

Snoeiwerk

Snoeien gebeurt vooral in functie van de mens en de omgeving van de boom. Soms zijn snoeiwerken ook noodzakelijk voor de veiligheid, zeker wanneer overhangende takken voor gevaar zorgen.

Onderhoudssnoei

Een boom moet van nature meestal niet gesnoeid worden. Noodzakelijke snoeiwerken voer je best zo snel mogelijk uit, om schade aan de boom en omgeving te vermijden. 

De meest voorkomende reden om een boom te snoeien is simpelweg onderhoud. Meestal gebeurt een eerste snoei pas als de boom volwassen is, bijvoorbeeld omdat bepaalde takken overhangen of dood zijn en voor gevaar zorgen. Te dichte kruinen nemen vaak zonlicht weg en zorgen voor een slordig uitzicht.

Ook schade door de mens kan een reden zijn om te snoeien, of onverwachte weersomstandigheden zoals zware sneeuwval, een blikseminslag of storm.


Snoeiwerk
Snoeiwerk

Snoeitechnieken

Er zijn verschillende technieken om een boom zo efficiënt mogelijk te snoeien. Wij werken ofwel met een klimmer, ofwel met een hoogtewerker. Afhankelijk van de plaats, grootte van de boom en toegankelijkheid, kijken we welke manier de beste is voor jouw snoeiwerk.

Naast snoeiwerken voorzien wij ook knipwerken. Met onze bomenknipper knotten we je bomen snel en veilig.


No items found.